Arkisto

Pilvilinnan reissu 19.8. on PERUTTU!

Valitettavasti Pilvilinnaan ei oteta tänä kesänä lainkaan ryhmiä.

Jos olet jo maksanut Pilvilinnan, niin ilmoita Koiviston Sirpalle tilinumerosi ja saat rahasi takaisin.

UUSI MATKA - UUSI MATKA - UUSI MATKA - UUSI MATKA

Tilalle saimme kuitenkin samalle päivälle Viitapalveluiden ”Visavuori ja Vanajavesi” -reissun!

Hinta 45euroa; sisältää matkat, opastukset ja lounaan. Jos sinulla on ikioma museokortti (kerro ilmoittautuessasi), niin hinta on siinä tapauksessa 37euroa. Museokortti pitää ottaa matkaan mukaan ja se luetaan Visavuoressa. Bussia ei lastata täpötäyteen (huomioidaan turvavälit), joten ilmoittauduthan pikaisesti, jos haluat mukaan.

Sitovat ilmoittautumiset viimeistään 26.7. Erkille, puh 040-5270282 tai Arjalle, puh 050-3290031. Ilmoitathan myös mahdolliset allergiat.

Maksut 26.7. mennessä yhdistyksen tilille (viitenumerolla 130019):       FI39 4510 7720 0240 33/Hervannan Eläkkeensaajat ry.Kari Suomalaisen syntymän 100-vuotisjuhlamatka             
VISAVUORI JA VANAJAVESI

Keskiviikkona 19.8.2020
Lähtö Vaparilta klo 9.00.
Paluu klo 15 aikoihin.

Visavuori on kuvanveistäjä Emil Wikströmin 1900-luvun alussa rakentama ainutlaatuinen hirsilinna Vanajaveden äärellä Valkeakoskella. Opastetulla kierroksella tutustumme karjalaisvaikutteiseen taiteilijakotiin sekä kansallisromanttisen kauden elämään ja taiteeseen.

Visavuoressa ovat paikallaan alkuperäiset huonekalut ja Wikströmin suunnittelemat upeat takat. Talon urut ja tähtitorni kertovat osaltaan taiteilijamestarin monista mielenkiinnon kohteista.

Toinen toistaan upeampia veistoksia on esillä noin sata. Yhtenä erikoisuutena ateljeen keskellä komeilee Suomen Rautatiemuseon lahjoittama VR:n kivimiesten alkuperäinen lyhty. Visavuoren entisöity puutarha on myös kiehtovaa katsottavaa.

Sata vuotta sitten syntynyt Kari Suomalainen on Emil Wikströmin tyttärenpoika.   Suomalainen tunnetaan pilapiirroskulttuurimme edelläkävijänä ja alan ehdottomana mestarina. Juhlavuoden kunniaksi uudistuneessa Visavuoren Kari-paviljongin näyttelyssä pääsemme suomalaisuuden ytimeen, kun oivaltavissa piirroksissa kertautuu maamme lähihistoria huumorin ja taiteen yhdistelmänä.

Kiireettömän Visavuoren vierailun jälkeen teemme kierroksen Vanajaveden rantamilla. Vierailemme yli 500-vuotiaassa Sääksmäen kirkossa ja näemme Voipaalan kartanon maisemat. Matkan hintaan sisältyy buffet-lounas Pappilanniemen leirikeskuksessa. Visavuoressa on portaita, joten normaali liikuntakyky on edellytyksenä retkelle osallistumiseen.

Matkanjohtajana Juhani Viita.

........................................................................................................

Missä on Juicen hauta?
Millainen on höyrylaiva Kurun haaksirikon muistomerkki?
Tule Kalevankankaalle
maksuttomalle hautausmaaopastukselle, niin tiedät.
Torstaina 16.7. klo 18-20
Kierros alkaa hartaudella kappelissa. Tavataan siellä!

....................................................................

RETKI TAIDETALO PILVILINNAAN (UUSIKAUPUNKI)
keskiviikkona 19.8.2020

Pilvilinna on värikäs ja hauskalla tavalla omaperäinen taidetalo. Taiteilija Raija Nokkalan upeat kuvitukset rohkaisevat värien käyttöön ja taidepolun tarinalliset teokset puhututtavat pitkään. Tässä kesäkodissa eletään omannäköistä elämää.

Kohde on elämys, jota ei voi kuvailla, sillä jokainen kokee sen omalla tavalla. Kiehtova päivä piristää mieltä pitkään.

Bussimatkan aikana sisustusterapeutti-oppaamme Kata Kutsuvasta virittää tunnelmaa muistelemalla kotien väripilkkuja ja kertoo värien hyvinvointia lisäävastä voimasta. Innostava ja iloinen matkanjohtaja tarinoi myös ihanista vintin aarteista, jotka tuovat mieleen mummolan pullan tuoksun ja saavat hymyn huulille.

Matkaan lähdetään Vapaa-aikakeskuksen pihasta klo 9.00

Matkan hinta on vain 62euroa/henkilö

Bussi on täynnä, mutta voit ilmoittautua vielä varalle, jos perumisia tulee. Maksut yhdistyksen tilille 31.7. mennessä. Seuraathan yhdistyksen tiedottamista, tarkistamme heinäkuun puolivälissä koronatilanteen.

Lisätietoja tarvittaessa: Arjalta ja Erkiltä

Hinta sisältää matkat, luennot, sisäänpääsyn ja opastuksen taidetaloon sekä lounaan noutopöydästä (Gasthaus Pooki) ja Pilvilinnassa kakkukahvit.
_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _

Komediateatterin Korpelan kujanjuoksu
siirtyy kesään 2021.

Teatterin mukaan näytelmän koko työryhmä on pahoillaan siirrosta, mutta pitää ratkaisua ainoana oikeana.

KORPELAN KUJANJUOKSU
PE 5.6. KLO 18 (peruttu)
KE 29.7. KLO 14 (peruttu)
TAMPEREEN KOMEDIATEATTERISSA (Lapintie 3)

Maalaiskomedioista tuttu kaksikko käsikirjoittaja Heikki Luoma ja ohjaaja Jukka Mäkinen tuovat Komediateatterin näyttämölle viimeisimmän sarjansa näyttämösovituksen, rooleissa pääosin tv-sarjasta tutut kasvot mm. Esa Latva-Äijö, Janne Kataja, Karoliina Vanne, Tuija Vuolle jne. Kun työtön, melkein ammattikoulun käynyt asentaja Jaska Alho (Janne Kataja) löytää korjattavaksi tuodun auton takapaksista salkullisen rahaa, alkaa melkoinen kilpajuoksu, sillä rahoille ilmaantuu muitakin ottajia. Samaan aikaan kun Jaska piilottelee rahojaan, käyvät Anssi Korpela (Esa Latva-Äijö) ja Miisa Perttula (Karoliina Vanne) taistelua kaivosyhtiötä vastaan, joka uhkaa tehdä Etelä-Suomen suurimmasta suosta kaivoksen. Tässä taistelussa oveluus ja salkullinen rahaa ovat tarpeen.

Ohjaus ja dramatisointi Jukka Mäkinen
Lavastus Juha Mäkipää
Rooleissa mm. Esa Latva-Äijö, Karoliina Vanne, Janne Kataja, Tuija Vuolle, Ari Myllyselkä, Marja Myllylä, Anna Haaranen, Hanna Gibson, Ilkka A. Jokinen, Jere Riihinen, Suvi Salomaa, Aku Sajakorpi ja Jukka Sipponen

Hinta yhdistyksen jäsenille vain 30 euroa!

Lippuja voi varata/ostaa tapahtumissa:

Arjalta ja Erkiltä

_________________________________________________________________

HERVANNAN ELÄKKEENSAAJIEN RETKI 11.3.2020

LOUNAIS-PIRKANMAA JA HUMPPILAN HOUKUTUKSET

Lähdemme Hervannan vapaa-aikatalolta klo 9.00 Pirkanmaan lounaiskulmalle Urjalaan ja Punkalaitumelle sekä maakunnan länsilaidalle Sastamalan Häijääseen. Piipahdamme myös Kanta-Hämeen puolella Humppilassa.

Alkumatkasta kertaamme Urjalassa syntyneen Väinö Linnan elämänvaiheita ja  hänen kirjoittamansa Täällä Pohjantähden alla -trilogian taustamaisemien sijoittumista seutukunnalle. Ensimmäinen taukopaikkamme on maankuulu Urjalan Makeistukku, jonka runsas tuotevalikoima kattaa makeisten lisäksi mm. mausteita, luontaistuotteita, lisäravinteita ja muitakin elintarvikkeita. Viereisessä Motelli Pentinkulman kelohonkaisessa ravintolassa voi hetkeksi istahtaa kahvikupposen ääreen.

Aamupäivän toinen pysähdyksemme on Nuutajärven lasikylässä. Suomalaisen lasinvalmistuksen alkujuurilla kohtaamme ainutlaatuisen miljöön, missä 1850-luvulta peräisin olevat rakennukset ja niiden arkkitehtuuri huokuvat taianomaista entisyyttä. Sisätiloissa puolestaan hehkuu ja humisee, kun uunien ääressä lasinpuhaltajat ja muotoilijat ovat työssään. Paikallisen oppaan johdolla tutustumme lasinpuhalluksen historiaan ja alueen menneisyyteen sekä nykypäivään.

Nuutajärven elämysten jälkeen ajamme Pori-Helsinki -tien varressa sijaitsevaan Kauppakeskus Humppilan Lasiin. Matkan hintaan sisältyvän lounaan jälkeen on aikaa tutustua myymälöihin, joita alueella on lähes 20.

Kanta-Hämeestä palaamme takaisin lounaiselle Pirkanmaalle ja ihastelemme Punkalaitumen upeita rakennuksia. Kunnantaloa on sanottu Suomen kauneimmaksi, pappila tunnetaan jykevän kokonsa ansiosta, kirkko on rakennuksista iäkkäin ja talonpoikaistalot kertovat takavuosien elinvoimaisuudesta. Päivän viimeinen vierailukohde on Herkkujuustola Sastamalan Häijäässä.

Teemme talon oppaan johdolla mielenkiintoisen kierroksen juustonvalmistuksen maailmaan, minkä jälkeen on aikaa ostoksiin tai vaikka omakustanteiseen kahvitteluun. Kotimatkalla kertaamme vielä mukavan retkipäivän antia ennen Hervantaa.

Matkanjohtaja Juhani Viita on kokenut ryhmävetäjä. Tarttuvat tarinat ja hilpeä huumori rytmittävät tätäkin matkaa. Kesto noin yhdeksän tuntia.

TERVETULOA!
Matkan hinta 45 euroa/henkilö.
Sitovat ilmoittautumiset sekä maksut yhdistyksen tilille (tai tapahtumissa) 17.2. mennessä