Uutiset

   

13.8.2020 Tampereen kaupungin uutiskirjeestä poimittua

Uutta julkista tilaa Tampereelle -työpaja

Millaista tilaa kaipaisit keskelle kaupunkia kaikkien käyttöön? Millaisessa tilassa haluat aikaasi viettää, järjestää tapahtumia tai työskennellä kaupungilla ollessasi? Mitkä asiat houkuttelevat juuri sinua käyttämään julkista tilaa? 

Tampereen kaupunki kutsuu tamperelaiset mukaan ideoimaan ja innovoimaan uutta kaikkien käyttöön tulevaa tilaa, joka sijaitsee Tampereen virastotalossa, Keskustorin laidalla.

Aika: 20.8. klo 14-16
Paikka: etätapahtuma

Työpajaan mahtuu 25 henkilöä. Ilmoittaudu mukaan viimeistään 14.8.2020.Ilmoittautuneille lähetetään kutsu, jonka avulla pääsee osallistumaan työpajaan.

Lue lisää

Lähellä-keskus on avattu

Lähellä-keskus ohjaa järjestöjen toiminnan, tuen ja tapahtumien pariin. Sinne voi soittaa tai laittaa viestiä kaikki Pirkanmaalla asuvat, jotka miettivät, mistä saisivat tukea tilanteeseensa tai löytäisivät itselleen tekemistä.

Lähellä-keskus palvelee niin tukea etsiviä kuin myös niitä kuntalaisia, jotka haluaisivat tarjota tukeaan esimerkiksi vapaaehtoistehtävien muodossa. Keskukseen voivat olla yhteydessä myös yhdistykset, jotka tarvitsevat neuvoa rekisteröitymisessä Lähellä.fi-palveluun tai muuten sen käytössä. Neuvontaa annetaan lisäksi ohjaustyötä tekeville ammattilaisille, jotta nämä voisivat paremmin hyödyntää yhdistyksiä palveluohjauksessa.

Lähellä-keskus palvelee numerossa 050 323 3773 ma-ke 8-13 ja to-pe 14-19. Viestejä voi lähettää myös muina ajankohtina ja niihin vastataan keskuksen aukioloaikana.

Lue lisää

Järjestöhautomon syksyn koulutukset ja valmennukset

Järjestöhautomo tarjoaa maksuttomia koulutus- ja neuvontapalveluita sekä materiaaleja yhdistystoiminnasta. Järjestöhautomon tavoitteena on laadukkaan järjestötoiminnan takaaminen jokaiselle – erityisesti tukea annetaan etnisten vähemmistöjen yhdistyksille ja monikulttuurisille järjestöille.

Koulutukset ja valmennukset jatkuvat taas syksyllä. Tulossa on mm. seuraavat koulutukset:

Yhdistyksen ABC
Aika: 15.9 ja 29.9.

Paikka: verkkokoulutus

Hankehallinnon perusteet
Aika: 27.-28.10
Paikka: Tampere (paikka vahvistuu myöhemmin)

Ilmoittautuminen syksyn tapahtumiin avautuu elokuussa.

Lue lisää

-----

3.4.2020 Huolet pois!

Asiat, joihin voit vaikuttaa

1. Tunnet varmasti jonkun läheisen, joka on jatkuvasti huolissaan? Hän murehtii työpaikkansa puolesta, pelkää ympäristön tuhoutumista ja murehtii lastensa edesottamuksia. Huolestuja ei saa itseltään hetkeksikään rauhaa, kun hän pohtii, mitä kauheuksia tulevaisuus tuo tullessaan. Hän tartuttaa usein myös ympäristönsä voivotteluvirukseensa. Pian koko sakki kulkee otsa kurtussa, suu tavuviivana: ”Tätä ei enää kestä.”

2. Elämä on monimutkaista ja maailma levoton paikka. Silti tutkimusten mukaan 40 prosenttia ihmisten huolenaiheista ei koskaan toteudu. 30 prosenttia kuuluu menneisyyteen, joten niille ei voi enää mitään. Huolista 12 prosenttia on asioita, jotka eivät kuulu meille. Kymmenen prosenttia huolista liittyy sairauksiin. Loput kahdeksan prosenttia ovat aitoja huolenaiheita.

Huolestunut ihminen on jo pelastusveneessä, ennen kuin hän on edes astunut laivaan. Joku pelkää asuntojen hintojen nousevan, toinen niiden laskevan. Olin itse nuorena toimittajana ennen lentomatkojen alkamista aina kaksi viikkoa kauhuissani, kun olin varma koneen tuhoutumisesta. Huolet kaventavat koko elämisen horisonttia.

3. Yhdysvaltalainen aivotutkija Leah Kelly Rockefeller-yliopistosta sanoo pessimismin olevan itsesuojelumekanismi, jolla huolestunut ihminen saa tunteen elämänhallinnasta. Se on sukua opitulle avuttomuudelle, kun murehtija kokee, ettei hän ainakaan pety odottaessaan synkkää huomista.

Turhanaikainen huolestuminen syö energiaa, rasittaa elimistöä ja vie päivistäsi ilon. Pari tuntia totista huolestumista voi lääkärien mukaan olla jopa kuluttavampaa kuin raskas työpäivä. Alvariinsa huolireppu selässä kulkeva ihminen pyörii yölläkin vuoteessaan ja herää aamuun ajatuksin, jotka pimentävät koko alkavan päivän.

4. Surut tulee surra eikä vakavasta masennuksesta pääse hetkessä ajatuksiaan vaihtamalla, naps. Sen sijaan pessimismin kaapatessa vallan arkisissa tilanteissa, saat sen tainnutettua helposti. Kun maitolasi kaatuu, et jää manaamaan tahraista liinaa, vaan laitat sen pesukoneeseen. Kun kolhaiset autosi parkkihallin pylvääseen, soitat peltikorjaamoon. Kun työkaverisi yrittää loukata, kieltäydyt mielessäsi provosoitumasta – hymyillen.

Vakavasti sairastuneiden potilaiden paranemisennuste on tutkitusti yli 30 prosenttia parempi, jos he itse uskovat selviytymiseensä. Pakkanen on surkea veruke olla lähtemättä ulos lenkille. Mieti asiat joihin voit vaikuttaa ja asiat, joihin et voi vaikuttaa. Viisautta on ymmärtää niiden välinen ero ja toimia sen mukaan.

5. Jos tulevaisuus huolestuttaa, pohdi mikä olisi kauhein mahdollinen asia, joka voisi tapahtua ja hyväksy se vaikka leikilläsi. Pura ahdistuksesi osiin ja vastaa kysymyksiin: mikä on ongelma, mistä se johtuu, voinko vaikuttaa siihen ja kuinka voisin ratkaista sen? Tänään on huominen, josta eilen olit huolissasi. Ja miksi ylipäätään murehtia mennyttä?

Sahanpuruja ei voi sahata.

-Tom Lundberg
(julkaistu 2011 ”Helsingin Horisontti” -lehdessä

_________________________________________________

Tampereen kaupungin uutiskirje 24.4.2020:

 

Hervannan terveysaseman yhteydenottotavat muuttuvat 4. toukokuuta

Hervannan terveysasemalla siirrytään uuteen toimintamalliin. Maanantaista 4.5.2020 lähtien Hervannan terveysaseman asiakkaat ottavat terveyspalvelujen neuvonnan sijaan yhteyttä suoraan omalle terveysasemalleen, jossa yhteydenottoihin vastaa terveysaseman oma moniammatillinen tiimi.

Tiedotteen verkkosivulle

Koronaneuvontaa puhelimitse myös somaliksi

Tampereen kaupungin terveyspalvelujen monikielinen koronaneuvonta palvelee nyt myös somaliksi. Maanantaisin ja torstaisin auki olevasta puhelimesta voi kysyä neuvoja ja ohjeita, jos epäilee saaneensa koronavirustartunnan. Puheluun vastaa somalinkielinen asiakasneuvoja, jonka apuna toimivat terveyspalvelujen neuvonnan sairaanhoitajat.

Tiedotteen verkkosivulle

Tampereen kaupunki soittaa yli 80-vuotiaille tamperelaisille ja orivesiläisille

Tampereen kaupunki avaa puhelimitse tamperelaisia ja orivesiläisiä palvelevan Tampere-apun koronavirustilanteen ajaksi. Väliaikaisella palvelulla tuetaan tamperelaisten ja orivesiläisten hyvinvointia ja arjen sujumista koronaepidemian aikana. Ensimmäisenä Tampere-avun työntekijät soittavat yli 80-vuotiaille tamperelaisille ja orivesiläisille.

Tiedotteen verkkosivulle

------------------------------------------------------------------------------------

6.4.2020 BONGAA NALLE?!

Maailmalla koronaepidemian aikana suureksi villitykseksi noussut nallehaaste on rantautunut myös Suomeen.

Eri puolilla maata ihmiset ovat laittaneet nalleja ikkunanlaudoille istuskelemaan. Ohikulkijat voivat ihailla suloisia pehmoleluja ja osa on jo lähtenyt varta vasten liikkeelle niitä laskemaan.

Katso täältä muutama kuva Hervannastakin:

https://hervanta.elakkeensaajat.fi/kuvat/2020-kuvat/hervantaa/

------------------------------------------------------------------------------

Kaikille kaupungin terveysasemille voi nyt ottaa yhteyttä verkon kautta

(tiedote julkaistu 22.1.2020)

Tampereen kaupungin kaikilla terveysasemilla sekä Oriveden terveyskeskuksessa on otettu käyttöön sähköinen yhteydenottolomake. Lomakkeella tamperelaiset ja orivesiläiset voivat ottaa yhteyttä kiireettömissä asioissa omalle terveysasemalleen soittamisen sijaan. Lomake löytyy osoitteesta.

Tiedotteen verkkosivulle

------------------------------------------------------------------------------

 

PERUTTU: Terveydenhoitajan vastaanotto, Hervannan kirjastossa,

toukokuun loppuun saakka.

Vastaanotot jatkuvat syksyllä.

 

Terveydenhoitaja tavattavissa Hervannan kirjastolla

Jos ajatuksissasi pyörii terveyteen ja hyvinvointiin liittyviä kysymyksiä esimerkiksi ravitsemuksesta, painonhallinnasta tai pitkäaikaissairauksista, tule juttelemaan niistä kasvokkain terveydenhoitajan kanssa. Saat vinkkejä itsehoitoon.

Voit käydä terveydenhoitajan kanssa läpi laboratoriotuloksia tai mittauttaa verenpaineen. Saat myös ohjausta sähköisten sosiaali- ja terveyspalvelujen käyttöön. Itsehoitopisteellä on mahdollisuus tehdä erilaisia riskitestejä oman terveytesi ja hyvinvointisi kartoittamiseksi.

Tapaamista varten et tarvitse lähetettä tai ajanvarausta. Tapaamiset ovat maksuttomia.

Terveydenhoitajat ovat tavattavissa tiistaisin koko kevään ajan eli 14.1. - 26.5.2020.

Tiistaisin klo 13.30 - 15.30

Kirjaston monitoimihuone: Hervannan kirjasto

Insinöörinkatu 38