Matkat ja Kulttuuri

Pilvilinnan reissu 19.8. on PERUTTU!

Valitettavasti Pilvilinnaan ei oteta tänä kesänä lainkaan ryhmiä.

Jos olet jo maksanut Pilvilinnan, niin ilmoita Koiviston Sirpalle tilinumerosi ja saat rahasi takaisin.

UUSI MATKA - UUSI MATKA - UUSI MATKA - UUSI MATKA

Tilalle saimme kuitenkin samalle päivälle Viitapalveluiden ”Visavuori ja Vanajavesi” -reissun!

Hinta 45euroa; sisältää matkat, opastukset ja lounaan. Jos sinulla on ikioma museokortti (kerro ilmoittautuessasi), niin hinta on siinä tapauksessa 37euroa. Museokortti pitää ottaa matkaan mukaan ja se luetaan Visavuoressa. Bussia ei lastata täpötäyteen (huomioidaan turvavälit), joten ilmoittauduthan pikaisesti, jos haluat mukaan.

Sitovat ilmoittautumiset viimeistään 26.7. Erkille, puh 040-5270282 tai Arjalle, puh 050-3290031. Ilmoitathan myös mahdolliset allergiat.

Maksut 26.7. mennessä yhdistyksen tilille (viitenumerolla 130019):                                         FI39 4510 7720 0240 33/Hervannan Eläkkeensaajat ry.

 

Kari Suomalaisen syntymän 100-vuotisjuhlamatka             

VISAVUORI JA VANAJAVESI

Keskiviikkona 19.8.2020

Lähtö Vaparilta klo 9.00.

Paluu klo 15 aikoihin.

Visavuori on kuvanveistäjä Emil Wikströmin 1900-luvun alussa rakentama ainutlaatuinen hirsilinna Vanajaveden äärellä Valkeakoskella. Opastetulla kierroksella tutustumme karjalaisvaikutteiseen taiteilijakotiin sekä kansallisromanttisen kauden elämään ja taiteeseen.

Visavuoressa ovat paikallaan alkuperäiset huonekalut ja Wikströmin suunnittelemat upeat takat. Talon urut ja tähtitorni kertovat osaltaan taiteilijamestarin monista mielenkiinnon kohteista.

Toinen toistaan upeampia veistoksia on esillä noin sata. Yhtenä erikoisuutena ateljeen keskellä komeilee Suomen Rautatiemuseon lahjoittama VR:n kivimiesten alkuperäinen lyhty. Visavuoren entisöity puutarha on myös kiehtovaa katsottavaa.

Sata vuotta sitten syntynyt Kari Suomalainen on Emil Wikströmin tyttärenpoika.   Suomalainen tunnetaan pilapiirroskulttuurimme edelläkävijänä ja alan ehdottomana mestarina. Juhlavuoden kunniaksi uudistuneessa Visavuoren Kari-paviljongin näyttelyssä pääsemme suomalaisuuden ytimeen, kun oivaltavissa piirroksissa kertautuu maamme lähihistoria huumorin ja taiteen yhdistelmänä.

Kiireettömän Visavuoren vierailun jälkeen teemme kierroksen Vanajaveden rantamilla. Vierailemme yli 500-vuotiaassa Sääksmäen kirkossa ja näemme Voipaalan kartanon maisemat. Matkan hintaan sisältyy buffet-lounas Pappilanniemen leirikeskuksessa. Visavuoressa on portaita, joten normaali liikuntakyky on edellytyksenä retkelle osallistumiseen.

Matkanjohtajana Juhani Viita.