Osallistumalla  yhdistyksemme toimintaan saat uusia ystäviä, virkistävää ja monipuolista toimintaa. Unohtamatta kerhoja, jäsenetuja, kulttuuritapahtumia ja matkoja.

Hervannan Eläkkeensaajat ry eli HES

HES on perustettu 13.11.1998 eli olemme jo 25-vuotiaita!

Hervannan Eläkkeensaajat ry on Eläkkeensaajien Keskusliitto ry:n (EKL ry) paikallinen jäsenyhdistys Tampereen kaupungin Hervannan kaupunginosassa. Olemme EKL:n alueellisen yhdistyksen Pirkanmaan piiri ry:n jäsenyhdistys, joita on yhteensä 24.
Toiminnan tavoite on tuottaa lisäarvoa ikäihmisten yhteisölliseen toimintaan, tarjota vertaistukea ja järjestää toimintakyvyn ylläpitämistä ja vireyttä tukevaa toimintaa.

"Yhteistyö perustuu sille lujalle vakaumukselle ettei kukaan pääse perille, elleivät kaikki pääse."

Yhdistys järjestää monenlaista toimintaa. Kuukausittain kaksi tapaamista jäsenille ja lisäksi erillisiä tapahtumia, kuten matkoja ja kulttuuria. Monenlaisia harrastuksia voit toteuttaa kanssamme, kuten muun muassa erilaisia liikuntalajeja, bocciaa, käsitöitä, laulua jne. Tapahtumissa ja kerhoissa kuulet aina ajankohtaista asiaa juuri hervantalaisille eläkkeensaajille. Toimimme myös vaikutuskanavana eläke-etuihimme yhdessä keskusjärjestömme EKL:n kanssa. Yhdistyksessämme on jo yli 200 jäsentä, tule sinäkin!

Seikkailethan kotisivujemme eri välilehdillä, niin löydät esimerkiksi Kerhot -välilehdeltä kaikki vakituiset kerhot. Etusivulta ja Uutisista löydät kaikki erillistapahtumat. Tapahtumat -välilehdeltä löydät ajankohtaiset tiedot jokaisesta tapahtumasta aikajärjestyksessä.

Aina voit myös soittaa tai laittaa sähköpostia. Yhteystiedot -välilehdeltä löydät kaikkien toimijoiden puhelinnumerot ja sähköpostiosoitteet. Mielellämme otamme vastaan myös vinkkejä ja toiveita kaikkeen tulevaan ja myös palautetta mistä tahansa toiminnastamme.

Jäsenmaksu on 20 € vuodelta 2024. Jäsenmaksu tulee maksaa viimeistään huhtikuun loppuun mennessä, mutta mieluiten jo heti alkuvuodesta.

 

Puheenjohtajan syystervehdys:

Kuva: Syysmaalaus (AK)

Ystävät, kesä on mennyt - hyvää syksyä!

Vaikka lämmintä on riittänyt, allakka ilmoittelee jo syksyn tulosta, Illat alkaa pimentyä ja vettäkin on saatu.

Yhdistyksessäkin alkaa monenmoista toimintaa, vaikka Vapari onkin remontissa. Pidetään muu toiminta vanhan mukaan, ainoastaan Vaparin kuntosali jäi pois ja boccia siirtyi Raili-saliin.

Kesällä on ollut todella paljon toimintaa kaupungin puolesta, konsertteja ympäri kaupungin, Hervannassa Keinupuisto ja Kaukajärvellä Haihara ovat viihdyttäneet monilla konserteilla.

Museoissa on paljon näyttelyitä; Vapriikissa ja Finlaysonilla sekä Milavidassa voi katsella ihania pukuja. Tampereen taidemuseossa Tuula Lehtisen näyttely keväällä, missä olimme ryhmänä opastetulla kierroksella. Hyper-näyttely 29.9.2024 saakka, todella upea ja mielenkiintoinen. Tulossa Vuoden nuori taiteilija ja Silmänruokaa.

Kesällä heitettiin ulkona mölkkyä ja pelattiin bocciaa, syyskuun alusta vaihtui mölkky kävelyyn. Keskiviikkoisin kävelyllä tutustutaan Hervantaan, uusi silta käytiin jo katsomassa, joskus voidaan poiketa Venlantuvalla lohisopalla, joten kortti tai muutama kolikko on hyvä olla taskussa. Uutena paikkana voidaan kahvitella Tredulla, jos sielläpäin liikutaan. Kirkkopäivillä olimme Sääksmäen kirkossa. Se oli aivan uusi kokemus, kansanlaulumessu. Kaikki laulut olivat tuttuja suomalaisia kansanlauluja, sanat vain vaihdettu ja ruokailu oli kurssikeskuksessa todella upeassa rantamaisemassa. Hieno tapahtuma.

Syyskuun Tarton matkalle on 101 lähtijää, lähdetään katsoon vähän ”maailmaa”. Ystävänpäivää vietetään entiseen tapaan risteillen 11.-12.2.2025, ohjelmasta ei vielä ole tarkkaa tietoa, mutta muut tiedot löytyvät jo kotisivuilta.

Kun Suomen hallitusta kuuntelee, täytyy pitää itsestään hyvää huolta, muu apu taitaa olla kivenkolossa. Tuetuista lomistakin leikataan, nyt pääsee kolmen vuoden välein lomalle.

Lähdemme kuitenkin uuteen päivään iloisin mielin.

Mielekästä loppuvuotta!
Toivottelee Anneli


⁠⁠⁠⁠⁠⁠⁠
Mielen hyvinvointitaitoja voi vahvistaa (Mieli ry 2020)

1.Älä jää yksin. Keskustele toisten kanssa.
2.Rauhoita mieltäsi eri tavoin.
3.Hyväksy omat hankalat tunteet ja epävarmuus.
4.Noudata säännöllisiä arjen rutiineja.
5.Pohdi ja suunnittele uusia rutiineja.
6.Ulkoile ja liiku.
7.Ennakoi altistavia mielenterveyden riskitekijöitä.
8.Vältä päihteitä.
9.Seuraa luotettavia tietolähteitä.
10.Ota säännöllisesti etäisyyttä uutisvirtaan. Annostele varsinkin somen käyttöä.
11.Noudata viranomaisten ohjeita ja toimi niiden mukaan.
12.Huolehdi hyvästä käsihygieniasta.
13.Suhtaudu myötätuntoisesti sairastuneisiin tai virukselle altistuneisiin.
14.Jos voimavaroja riittää, tarjoa apua toisille.
15.Muista, että apua on tarjolla.



Linkit -välilehdeltä löydät yhteystietoja,
mistä saat halutessasi lisätietoa ja -apua.