Osallistumalla  yhdistyksemme toimintaan saat uusia ystäviä, virkistävää ja monipuolista toimintaa. Unohtamatta kerhoja, jäsenetuja, kulttuuritapahtumia ja matkoja.

Hervannan Eläkkeensaajat ry eli HES

HES on perustettu 13.11.1998 

Monenlaisia harrastuksia voit toteuttaa kanssamme, kuten mm. kuntoilua, bocciaa, kudontaa, laulua jne. "Sukkamummojen" tapaamisissa tai jäsentapaamisissa kuulet ajankohtaista asiaa hervantalaisille eläkkeensaajille. Toimimme vaikutuskanavana eläke-etuihimme yhdessä. Yhdistyksessämme on jo yli 170 jäsentä, tule sinäkin!

Jäsenmaksu on 20 € vuodelta 2023. Jäsenmaksu tulee maksaa viimeistään huhtikuun loppuun mennessä, mutta mieluiten jo heti alkuvuodesta.

"Yhteistyö perustuu sille lujalle vakaumukselle ettei kukaan pääse perille, elleivät kaikki pääse."

Puheenjohtajan tervehdys

Anneli
Kiitos jäsenille luottamuksesta puheenjohtajan valinnassa!

Vuosi on lopuillaan ja on tilinteon aika, mitä on vuoden aikana saatu aikaan. Pahin oli tietenkin alkuvuonna korona-aika ja epävarmuus, kuinka uskalletaan mennä eteenpäin. Vaikka korona hellitti ja rajoituksia poistettiin, kummitteli se kuitenkin kaikessa suunnittelussa. Silti saatiin kursseja syksyllä alkamaan ja riittävä määrä osanottajia, ei tarvinnut perua mitään.

Keväällä kävimme Turun suunnalla, loppukesästä Kangasalalla, siihen saimme Luopioisten säästöpankkisäätiöltä avustus, joka täytyi käyttää ”lähiseudun” tutustumiseen. EKL avusti pienellä summalla ja loppuraha buffetista, niin saatiin järjestettyä ilmainen isänpäiväkonsertti ”Ruusu joka vuodelle”. Kiitos kuulijoille ja talkoolaisille. Viimeinen jäsentapaaminen vietetään joulun merkeissä, virallisen jäsentapaamisen jälkeen on jouluista ohjelmaa, kahvittelun ja glögin merkeissä. Tähän saimme kaupungilta pienen avustuksen, mikä mahdollistaa jäsenille ilmaisen tapahtuman. Vietetään iltapäivä yhdessä jutellen, tutustumme näin toisiimme paremmin.

Hallituksen yhteistyökyky on se voimavara millä päästään suunnitelmia tekemään, toivon sen jatkuvan myöskin tulevana vuonna 2023, yksin ei kukaan pärjää. Kiitokset hallitukselle ja toimijoille. Yhteistyötä olemme tehneet toisten yhdistysten kanssa, tulossa on vielä Pohjois-Hervannan koulun ja Duon joulumyyjäiset sekä Venlantuvan kanssa Nokian teatterissa ”Pastori Jussilainen” 30.1.2023

Toivottelenpa kaikille hyvää loppuvuotta, joulun odotusta ja uuden vuoden alkua. Toivomushan on, että olisimme HYVÄLLÄ MIELELLÄ LÄPI ELÄMÄN.

Terveisin Anneli PenttiMielen hyvinvointitaitoja voi vahvistaa (Mieli ry 2020)

1.Älä jää yksin. Keskustele toisten kanssa.
2.Rauhoita mieltäsi eri tavoin.
3.Hyväksy omat hankalat tunteet ja epävarmuus.
4.Noudata säännöllisiä arjen rutiineja.
5.Pohdi ja suunnittele uusia rutiineja.
6.Ulkoile ja liiku.
7.Ennakoi altistavia mielenterveyden riskitekijöitä.
8.Vältä päihteitä.
9.Seuraa luotettavia tietolähteitä.
10.Ota säännöllisesti etäisyyttä uutisvirtaan. Annostele varsinkin somen käyttöä.
11.Noudata viranomaisten ohjeita ja toimi niiden mukaan.
12.Huolehdi hyvästä käsihygieniasta.
13.Suhtaudu myötätuntoisesti sairastuneisiin tai virukselle altistuneisiin.
14.Jos voimavaroja riittää, tarjoa apua toisille.
15.Muista, että apua on tarjolla.Linkit -välilehdeltä löydät yhteystietoja,
mistä saat halutessasi lisätietoa ja -apua.