Tampereen kaupungin uutiskirjeestä poimittua

13.8.2020

Uutta julkista tilaa Tampereelle -työpaja

Millaista tilaa kaipaisit keskelle kaupunkia kaikkien käyttöön? Millaisessa tilassa haluat aikaasi viettää, järjestää tapahtumia tai työskennellä kaupungilla ollessasi? Mitkä asiat houkuttelevat juuri sinua käyttämään julkista tilaa? 

Tampereen kaupunki kutsuu tamperelaiset mukaan ideoimaan ja innovoimaan uutta kaikkien käyttöön tulevaa tilaa, joka sijaitsee Tampereen virastotalossa, Keskustorin laidalla.

Aika: 20.8. klo 14-16
Paikka: etätapahtuma

Työpajaan mahtuu 25 henkilöä. Ilmoittaudu mukaan viimeistään 14.8.2020.Ilmoittautuneille lähetetään kutsu, jonka avulla pääsee osallistumaan työpajaan.

Lue lisää

 

 

Lähellä-keskus on avattu

Lähellä-keskus ohjaa järjestöjen toiminnan, tuen ja tapahtumien pariin. Sinne voi soittaa tai laittaa viestiä kaikki Pirkanmaalla asuvat, jotka miettivät, mistä saisivat tukea tilanteeseensa tai löytäisivät itselleen tekemistä.

Lähellä-keskus palvelee niin tukea etsiviä kuin myös niitä kuntalaisia, jotka haluaisivat tarjota tukeaan esimerkiksi vapaaehtoistehtävien muodossa. Keskukseen voivat olla yhteydessä myös yhdistykset, jotka tarvitsevat neuvoa rekisteröitymisessä Lähellä.fi-palveluun tai muuten sen käytössä. Neuvontaa annetaan lisäksi ohjaustyötä tekeville ammattilaisille, jotta nämä voisivat paremmin hyödyntää yhdistyksiä palveluohjauksessa.

Lähellä-keskus palvelee numerossa 050 323 3773 ma-ke 8-13 ja to-pe 14-19. Viestejä voi lähettää myös muina ajankohtina ja niihin vastataan keskuksen aukioloaikana.

Lue lisää

 

 

Järjestöhautomon syksyn koulutukset ja valmennukset

Järjestöhautomo tarjoaa maksuttomia koulutus- ja neuvontapalveluita sekä materiaaleja yhdistystoiminnasta. Järjestöhautomon tavoitteena on laadukkaan järjestötoiminnan takaaminen jokaiselle – erityisesti tukea annetaan etnisten vähemmistöjen yhdistyksille ja monikulttuurisille järjestöille.

Koulutukset ja valmennukset jatkuvat taas syksyllä. Tulossa on mm. seuraavat koulutukset:

Yhdistyksen ABC
Aika: 15.9 ja 29.9.

Paikka: verkkokoulutus

Hankehallinnon perusteet
Aika: 27.-28.10
Paikka: Tampere (paikka vahvistuu myöhemmin)

Ilmoittautuminen syksyn tapahtumiin avautuu elokuussa.

Lue lisää