Jäsenkirje

Tässä julkaistaan uusin jäsenkirje:

 

Jäsenkirje 2/2020                                                                29.4.2020

 

Hyvä Hervannan Eläkkeensaajat ry:n jäsen

 

Kirjoitan tätä jäsenkirjettä nyt varapuheenjohtajan roolissa.

Olen joutunut tähän tehtävään syyskokouksessa vuodelle 2020 valitun puheenjohtajan Aila Peräjoen erottua tehtävästä ja Hervannan Eläkkeensaajista26.3.2020. Pahoittelemme tapahtunutta.

 

Elämme todella erityistä kevättä Koronapandemian aiheuttamien kokoontumiskieltojen osalta yhdistyksessä ja koko Suomessa. Maan hallituksen asetettua poikkeustilan Tampereen kaupungin liikuntapalvelut sulkivat Hervannan Vapaa-aikakeskuksen välittömästi, joten meidän ikäihmisten kokous- ja kerhotoiminnat myös omassa yhdistyksessämme ovat täysin pysähdyksissä. Puhuttamattakaan omasta normaalielämästämme -­ kauppareissut, muu asiointi ja ystävien tapaamiset ovat kiellettyjä koko maassa.

 

Yhdistyksemme on nyt valmistautumassa syksyn toimintaan. Alkukesästä ei ehkä voida kokoontua, ikäihmisten kokoontumiset aukenevat vasta viimeisenä.

Kevätvuosikokous toteutuu sitten, kun se on mahdollista, todennäköisesti vasta syyskuussa. Vastuuvapaus pitää myöntää vuoden 2019 hallitukselle sääntöjen mukaan. Hallitus kutsuu kokouksen aikanaan koolle ja ilmoittaa siitä sääntöjen mukaan. Kokouksessa toivomme löytävämme täydennystä hallituksen kokoonpanoon. Erityisesti toivomme mukaan henkilöitä, joilla on innostusta järjestötyöhön ja sen lisäksi olisi hyvä, jos olisi osaamista esim. atk-taidoissa ja tapahtumien järjestämisessä yhdessä muun hallituksen kanssa. Kiinnostaisivatko sinua nämä tehtävät?

Edellä mainitut taidot eivät ole ehtoja, vaan tärkeintä on kiinnostus olla yhteisössämme yhdistyksen toimijana omilla osaamisillasi. Kukaan ei heti osaa kaikkea, saat tulla sellaisena, kun olet mukaan toimintaan. Hallituksen jäseniltä saa kyllä perehdytystä. Lämpimästi tervetuloa mukaan toimijaksi!

 

Tulevaa toimintaa on jo suunniteltu syyskaudelle. Suunnitelmat toteutetaan mahdollisuuksien mukaan. HES:n hallitus on pitiny sähköpostikokouksen, jossa suunniteltiin loppukesän ja syksyn toimintaa ja tulevaisuutta.

19.8. suunniteltu Pilvilinnan retki toteutetaan, ellei maan hallitus edelleen rajoita ikäihmisten kokoontumisia.

 

Yhdistyksen kerhotoiminta jatkuu syksyllä hallituksen tekemien suunnitelmien mukaan seuraavasti:

Kuntosali maanantaisin klo 13.00 - 14.30.

Boccia torstaisin klo 9.30-11.30

Sinisirkuttajat-kuoro ja Sukkamummut jatkavat myös, mutta tarvitsevat lisää osallistujia.

 

Keinupuistossa tiistaisin kokoontunut Venyttely-kerho tarvitsee ohjaajan. Olisiko sinusta vertaisohjaajaksi? Samoin tiistaisin Keinupuistossa pidetty Senioritanssi valitettavasti loppuu, ellemme saa uutta vetäjää. Pirjo Aarnio lopetti ohjauksen toimittuaan tehtävässä yli 10 vuotta. Kirjoittaminen vie nyt hänen koko aikansa.

 

Uutena toiveena on esitetty Keppijumppaa ja vetäjäksi on jo lupautunut Sinikka Siltanen. Kemppijumppa on torstaisin klo 10.30 - 11.30. Vaparilla.

 

Lisäksi esitettiin tanssikerhoa/vanhoja tansseja. Tämän kerhon toteuttamiseksi etsitään teidän välityksellänne vetäjää.

 

Toivottiin myös kerran kuukaudessa pidettävän HES Cafén ohjelmaan kevennystä esim. bingoa, pelejä ja kirjallisuutta/runoja. Kirjallisuus ja runot -tilaisuuksia voisimme tehdä yhdessä kirjaston kanssa.

Omana toimintanamme toteuttaisimme elo-syyskuun vaihteessa Hervanta-päivien yhteydessä toritapahtuman. Siihen on suunnitteilla esim. rompetori, jäsenhankintaa, sukkamyyntitapahtuma ja lettujen paistoa/myyntiä. Lisäksi osallistuisimme DUO:n Hervanta-päivien tapahtumiin, esim. boccia-kisalla.

 

JäPät tulee Himokselle Jämsään 9.-10.9.2020

Tapahtuma kokoaa yhteen EKL:n jäseniä ja aktiivitoimijoita, yhteistyökumppaneita ja liiton henkilökuntaa. Parin päivän aikana keskustellaan järjestötoiminnan ajankohtaisista kysymyksistä, kouluttaudutaan, verkostoidutaan ja virkistytään. Ja tietenkin pidetään hauskaa, tanssitaan ja tavataan tuttuja. Hulinat alkavat keskiviikkona 9.9. klo 9 ja päättyvät torstaina 10.9. noin klo 15.

Jäpät EKL:n Jäsentapahtuma Himoksella Jämsässä suurtapahtumaan ollaan menossa omalla autolla kimppakyydillä. Lisätietoja tapahtumasta on yhdistyksen kotisivuilla. Varaa itse majoitus 10.6. mennessä, mikäli haluat osallistua kahdeksi päiväksi.

HimosLomat / Minna Kuivanen tai Katja Minkkinen, puh. 020 7119 230.

 

Liikuntakampanjan suorituksista voi ilmoittaa viimeistään 8.5. Erkki Kirvesojalle e.kirvesoja@gmail.com tai puh. 040 5270 282. Liikuntakampanjan idea on, että kaikki suoritukset hyväksytään, olivatpa ne imurointia, kävelyä, kuntojumppaa TV:n edessä tai muuta esittämääsi kuntoilua yhteensä puoli tuntia päivässä ajalla 1.3. - 30.4.2020.

 

Jäsenhankintakampanja jatkuu 31.3.2021 saakka. Olet tervetullut etsimään ystävistäsi uusia jäseniä yhdistykseen koko vuoden. Hallitus päättää palkita eniten jäseniä hankkineita jäseniä merkittävästi. Tule mukaan jäsenhankintaan. Liitteenä lomake, jolla uusi jäsen ilmoitetaan jäsensihteerille.

 

Jäsenmaksuista muistutus. Mikäli tiedät, ettet ole maksanut jäsenmaksua, tulee se tehdä pikaisesti. Kesäkuun lopussa joudumme ilmoittamaan EKL-liittoon kaikki, joilta on jäsenmaksu maksamatta. Toivomme Sinun maksavan jäsenmaksusi tältä vuodelta ja pysyvän jäsenenä jatkossakin tämän koronavuoden jälkeen. Toimintamme jatkuu tulevinakin vuosina. Ystävät, yhteisöllisyys ja yhdessä toimiminen on hyväksi koettu jo vuosia yhdistyksessämme. Kiitos, että olet mukana. Maksa vuosijäsenmaksu 20 € tilille FI 39 4510 7720 0240 33, saaja Hervannan Eläkkeensaajat ry, Viite 130019. Jäsenmaksun maksaneet saavat seitsemän EKL:n lehteä vuodessa, Pirkanmaan piirin toimintaan osallistumiset sekä yhdistyksen Jäsentapaamis-kokoukset ja HES Cafén infot ja toiminnan.

 

Hervannan Eläkkeensaajilla on jäsenkortti, jota näyttämällä saat tietyiltä liikkeiltä alennusta. Alennukset ovat kotisivulla katsottavissa.

Jäsenkorttiin tehdään merkintä ko. vuoden jäsenmaksun maksamisesta.

Kerhoissa on kohtuullinen kausimaksu, joka pitää sisällään tilavuokran, vertaisohjaajan matkakulut ja mahdolliset aineistot. Keväältä jäi kuusi kokoontumiskerrat vajaaksi, syksyllä kerho-ohjaajien kautta hyvitetään kevään osalta esim. kuntosali, boccia.

 

Olemme päättäneen hankkia maksupäätteen yhdistyksen käyttöön, joten jatkossa pankkikortilla voi maksaa jäsenmaksun, matkat, kerhomaksut yms. toimintamaksuja. Uskomme sen olevan käytössä syyskaudella.

 

Wahtsappia olen nyt itse oppinut käyttämään koronavirusaikana. Olen ollut yhteydessä lastenlapsiin videopuhelujen kautta. Myös yhdistyksen toimijoihin on ollut yhteyksiä. Monenlaista voi tehdä, vaikka fyysiset kokoontumiset ovat kiellettyjä, voi rakentaa vaikkapa hyönteishotellin pörriäiselle!

 

70+-ikäisille on apua, tietoa ja neuvoja tullut teille Tampereen sotepalveluista.

THL ehti ensimmäiseksi lähettää kirjeen joka kotiin Koronasta.

 

4.5. Hervannan Terveyskeskuksen ajanvaraus muuttuu paikalliseksi. Voit ottaa yhteyttä suoraan omaan Hervannan Terveyskeskukseen: soittaa numeroon 03 5657 2328 tai käydä paikan päällä terveysaseman palvelupisteessä (Insinöörinkatu 38). Terveysasema on avoinna ma–to klo 8–16 sekä perjantaisin ja aattopäivinä klo 8–15. Jos epäilet koronavirustartuntaa tai sinulla on hengitystietulehduksen oireita, esimerkiksi yskää, nuhaa tai kuumetta, älä tule suoraan terveysasemalle, vaan soita ensin.
Kiireettömissä asioissa helpoin tapa on lähettää verkossa yhteydenottolomake. Lomakkeelle kirjoitetaan kuvaus hoidon tarpeesta. Terveysasemalta otetaan yhteyttä asiakkaaseen mahdollisimman pian, viimeistään kolmen arkipäivän aikana. Lomake löytyy osoitteesta www.tampere.fi/terveysasemat .

 

Kirjeen loppuun laitan EKL:n Digikyselyn. Toivon, että mahdollisimman moni vastaisi siihen. Lisäksi muuta toimintaa esitetään digiosaajille.

 

Hallitus toivottaa sinulle hyvää alkavaa kesää, terveyttä, mielenrauhaa, uskoa tulevaisuuteen, pidä huolta läheisistäsi, vaikka yhteydenpito tapahtuisikin puhelimella.

 

Tästä me selviämme kaikki suojautumalla koronaa vastaan.

Hervannan Eläkkeensaajat ry on sinua varten!

katso https://hervanta.elakkeensaajat.fi

 

Hallituksen puolesta

Sirpa Koivisto

puh. 040 583 3851

sirpa.koivisto2@gmail.com

ps: muista ilmoittaa sähköpostiosoitteesi meille, ottamalla yhteyttä yhdistyksen sähköpostiin hervanta.es@gmail.com